• Job
  • Salg
  • Markedsføring

Tøbrud: Flere finder vej til jobmarkedet i årets start

Jobmarkedet spirer i salg og marketing
  • 20.03.2024
  • Michael Krag-Svendsen

Del artikel

Nye ledighedstal overrasker i salg og marketing. For første gang i fem år er jobmarkedet optøet før vinterens udgang. Se, hvem det gavner

Normalt stiger arbejdsløsheden fra januar til februar, hvor mange nyuddannede træder ind på arbejdsmarkedet.

Men nu viser nye ledighedstal en overraskende vending inden for salg og marketing.

For første gang i fem år falder ledigheden i februar - fra 4,79 til 4,62 pct., og det vækker forsigtig optimisme hos branchens eksperter.

"Det er et lille, men bemærkelsesværdigt skridt i den rigtige retning, når vi normalt ser, at ledigheden stiger i februar, men når det er sagt, er det fortsat et meget usikkert jobmarked" understreger Hanne Hjordt, leder af afdelingen for karriereudvikling i Business Danmark.

Især unge i 20´erne og 30´erne har fundet vej til jobmarkedet. Maj sidste år blev dagpengeperioden for nyuddannede forkortet til et år, om det spiller ind, er endnu for tidligt at spå om, fastslår hun.

"Det får vi for alvor at se de næste måneder. Men generelt er studerende meget målrettede i deres jobsøgning og vil gerne ud og bruge deres uddannelse hurtigst muligt," forklarer hun.

Book lønrådgivning - MitID log in

Disse profiler er i høj kurs

Det ser også ud til, at virksomheder nu igen aktivt søger talenter inden for salg og marketing, fortæller Mads Fridthjof, head of marketing & communications i rekrutteringsvirksomheden Randstad.

"Lige nu oplever vi en stigende efterspørgsel efter især sælgere. Det følger et klassisk mønster efter en længere periode, hvor virksomhederne har været udfordret og afventende, så er dygtige sælgere ofte det første, man gearer op på, når man gerne vil klargøre sig og skubbe på væksten. Det vidner om, at det gode gamle salgshåndværk altid vil være i høj kurs og man vil stimulere efterspørgslen”.

"Den klassiske brede marketingsprofil bliver i højere grad specialiseret i forskellige discipliner, og særligt inden for performancemarketing ser vi vækst. Sælgerne skal jo fodres med nogle gode varme leads", siger han.

Beregn din markedsværdi - MitID log in

Få nyheder og trends inden for salg og marketing direkte i din mailbox.