• Ledig
  • Jura

Massefyring i salgsafdeling efter rekordunderskud

Økonomisk nedtur koster mange job i salg- og marketing i Royal Greenland
  • 22.05.2024
  • Michael Krag-Svendsen

Del artikel

Kronen af Grønlands fiskeri, Royal Greenland, har efter en økonomisk nedtur i 2023 varslet massive fyringer – især salgs- og marketingansatte står for skud

Skuden skal vendes i Royal Greenland, der sidste år kom ud med et historisk ringe resultat på minus 255 mio. før skat.

Det fik i maj selskabets administrerende direktør, Susanne Arfelt Rajamand, til at varsle en omfattende sparerunde.

"Vi er i gang med en turnaround, hvor vi analyserer en række aktiviteter og tiltag for at drive omkostninger ud af virksomheden. Strategien skal indfri besparelser på minimum 100 mio. kr. årligt, når den er fuldt implementeret," siger hun i en pressemeddelelse og uddyber.

"Vi har indført ekstra omkostningskontrol overalt i virksomheden og forbedret vores driftseffektivitet, hvilket skal bidrage til at mildne nogle af de økonomiske slag, vi står overfor".

Koster salgs- og marketingjob i Danmark

Ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq er konsekvensen, at cirka 100 stillinger nedlægges – færrest i Grønland og flest i selskabets danske og internationale salgs- og marketingkontorer.

"Det er bestemt ikke en beslutning, vi har taget med lethed, men efter detaljerede og grundige overvejelser for at rette op på vores økonomi, sikre en stabil forretning og møde vores kunders behov," siger Susanne Arfelt Rajamand til nyhedsmediet.

Fagforeningen Business Danmark har på vegne af medlemmerne i Royal Greenland været indkaldt til forhandling om opsigelsesprocessen og -vilkår, som man skal efter lov om masseafskedigelser.

Royal Greenland har kørt med overskud de seneste ti år – med undtagelse af 2020 og 2023. Virksomheden peger på høje omkostninger, markedsafmatning og stigende renter som årsager til det seneste sløje resultat.

Ifølge mediet Sermitsiaq vil der blive tale om 65 deciderede opsigelser – heraf ti i Grønland og resten i Royal Greenlands salgs- og marketingkontorer i Europa. De øvrige stillinger, som nedlægges, er pt. ubesatte.

Få nyheder og trends inden for salg og marketing direkte i din mailbox.