• Firmabil
  • Arbejdsglæde

Firmabil - viden og værktøjer  

Her kan du læse om årets Businessbil, beregne skatten på firmabilen, få rabat på benzin og meget andet om firmabilen.
firmabil businessbil

Skatteberegneren

Lad os hjælpe dig med at få overblik over, hvordan din firmabil bliver beskattet over de næste år. Brug for eksempel beregneren som en hjælp, før du vælger din næste firmabil.

Indtast bilens oplysninger så laver vi udregningen for dig.

Beregneren er låst

For at få adgang til alle vores værktøjer, skal du være medlem af Business Danmark. Du kan godt bruge beregneren alligevel - det kræver blot, at vi må kontakte dig uforpligtende på telefon eller mail for at fortælle om, hvem vi er og hvad vi kan gøre for dig.

6 tips til at sænke beskatningen

Minimer risikoen for en høj genberegning

Vælg en mindre og mere brændstoføkonomisk bil: Jo mindre bil du har, desto lavere bliver din beskatning, fordi der er en sammenhæng mellem bilens størrelse, brændstoføkonomi og CO2-udledning.

Vælg en ordinær bil

Undgå for meget ekstraudstyr

Hvis du vælger en bil med masser af ekstraudstyr, vil din beskatning stige, fordi værdien af bilen øges. Denne slags biler er ofte vanskeligere at prissætte på markedsvilkår og risikerer derfor en højere genberegningen. Vælg derfor kun det ekstraudstyr, som du virkelig har brug for.

Undgå den stigende miljøafgift

Når du vælger en firmabil, er det vigtigt at tage højde for den stigende miljøafgift, som gradvist vil veje tungere i beregningen. Det bedste valg er at vælge en miljøvenlig elbil, som ikke vil blive påvirket af den stigende miljøafgift frem mod 2025. Hvis du vælger en diesel- eller benzinbil, kan den forventes at stige med flere hundrede kroner i afgift.

Prioritér el

Gå efter en bil med lavt CO2-udslip

Når du vælger en firmabil med lavt CO2-udslip, kan du undgå en højere beskatning. Det skyldes, at beskatnings-grundlaget for firmabiler er baseret på bilens listepris og CO2-udslip. Jo højere CO2-udslippet er, jo højere bliver beskatningen, og dermed også din skattebetaling.

Parker firmabilen

Har du ikke rigtig brug for firmabilen denne sommer, så parker bilen på din virksomhed og fraskriv dig brugsretten. Du sparer nemt 3-4.000 kroner

Parker firmabilen

Husk at fraskrive dig brugsretten inden månedens udgang før ferien

Det er vigtigt, at du kan dokumentere over for Skat, at bilen ikke er i brug. Derfor anbefaler Frank Kanlund, at du parkerer bilen på virksomhedens matrikel og indgår denne aftale med din arbejdsgiver.

Gå efter en prisbillig bil og helst en elbil

Elbiler til under 400.000 kr. pålægges ikke registrerings-afgift.

Undgå ekstraregning ved genberegningen

Undgå ekstraregning ved genberegningen

Beregninger fra leasing-selskabet Alphabet viser, at elbiler i prisklassen under 400.000 kr. ofte undgår en ekstraregning ved en genberegning, i modsætning til benzin-, diesel- og plug-in hybridbiler.

Reducer beskatningsgrundlaget

Hvis du vælger en bil med manuelt gear, vil det normalt reducere beskatningsgrundlaget for din firmabil, da bilen vil være billigere i anskaffelse end en tilsvarende bil med automatgear.

Gearvalg

Manuelt vs automatisk

Dette skyldes, at biler med automatgear er mere avancerede og har en højere produktionsomkostning. Besparelsen kan typisk være omkring 20-30.000 kr. på beskatningsgrundlaget, hvilket kan have en stor indvirkning på, hvor meget du skal betale i skat og dermed på din samlede omkostning for bilen.

Ladestandere i hjemmet

Tidligere blev du beskattet for at få en arbejdsgiverbetalt ladestander installeret hjemme i carporten. Omvendt har brændstof altid været en integreret del af skatten på fri firmabil.

Strøm og ladning bliver skattefrit

Arbejdsgiverbetalt ladestander

Samme regler gælder nu for en arbejdsgiverbetalt ladestander. Nu skal firmabilisten ikke længere beskattes seperat for arbejdsgiverbetalt ladestander, installationen og el til opladning – så længe opladning holdes adskilt fra medarbejderens øvrige elforbrug ved en elmåler på ladeboksen.

/01

vælg en ordinær bil

Brændstof

Q8

Spar penge med Q8

Brændstof

Shell

Spar penge på benzin og diesel, lad elbilen op og nap en billig vask.

Årets Businessbil 2024

Årets Businessbil 2024

God komfort, indretning og nærmest overdådig plads trak op, da ID. 7. Pro løb med titlen Businessbilen 2024 foran syv andre elektriske biler. Kåringen, som er arrangeret af Business Danmark og Jyllands-Posten, foregik ved Vejle, hvor en jury bestående af syv professionelle firmabilister, en fysioterapeut og to motorjournalister testede bilerne.

el bil fup fakta

35 myter om elbiler - fup eller fakta?

Elbiler er kropumulige at lade på farten, deres rækkevidde er alt for kort, de er slet ikke klimavenlige, og så må ingen af dem trække noget særligt. Fik vi sagt, at de også er alt for dyre?

Det er nogle af de mange påstande, holdninger, fornemmelser eller ligefrem fakta, som florerer om tidens mest omdiskuterede biltype.

Flere kontante bil-fordele

Som medlem kan du spare penge på en lang række ting til din bil/firmabil. Vi kan nævne elektronisk kørebog, billig bilforsikring, reparation af stenslag, fartkontrol og en hel del andre ting.