• Skat
  • Bil

Spar skatten på firmabilen i sommerferien

Kan du undvære din firmabil i sommerferien, så fraskriv dig midlertidigt råderetten og spar flere tusind kroner i skat. Gør det senest 30. juni
  • 08.06.2023
  • Michael Krag-Svendsen

Del artikel

Kan du undvære din firmabil i sommerferien, så fraskriv dig midlertidigt råderetten og spar flere tusind kroner i skat. Gør det senest 30. juni

Har du ikke behov for din firmabil i sommerferien, så er der penge at spare i skat ved at sende den på rekreation i en måned, fortæller Frank Kanlund, chefadvokat i Business Danmark.

Vi har lavet en aftaleformular, du kan bruge over for din arbejdsgiver. Det er nemlig vigtigt, du kan dokumentere over for Skat, at du ikke har råderet over bilen, siger han og uddyber:

- Det sikreste er, hvis du kan parkere bilen på virksomhedens adresse. Er det ikke praktisk muligt, så skriv til Skat og få et skriftligt svar om, at det er i orden, at du i stedet dokumenterer kilometertallet.

Få flere tusind ekstra til ferien

Du skal opstalde og fraskrive dig råderetten over bilen en hel måned ad gangen, fordi skatten afregnes månedsvis. Har du derfor planlagt ferie midt i juli-industriferien, skal blækket på aftalen være tørt senest 30. juni.

Ifølge Nordania Leasings beregner vil det give dig 3.500 kr. mere i hånden, hvis din firmabil til 400.000 kr. hele juli holder ferie – hvis din marginalskat er 45 pct.

Du fraskriver dig også brændstofkortet

Betalt brændstof er med, når du har en fri firmabil. Derfor skal kortet også lægges på hylden midlertidigt, hvis du fraskriver sig råderetten over bilen i ferien.

Husk ikke mindst at minde lønkontoret om aftalen, så de ikke kommer til at beskatte dig af fri bil den pågældende måned.

Fortryder du beslutningen midt i juli, kan du altid få råderetten til firmabilen tilbage - så vil du dog blive beskattet for hele måneden.

Få nyheder og trends inden for salg og marketing direkte i din mailbox.