• Firmabil
  • Skat

Skattefar regulerer smæk til firmabilister

Efter pres fra Business Danmark og andre bil-interessenter kommer der nu en hjælpende hånd fra Skatteministeriet til de ramte hybrid-firmabilister
  • 11.07.2022
  • Michael Krag-Svendsen

Del artikel

Efter pres fra Business Danmark og andre bil-interessenter kommer der nu en hjælpende hånd fra Skatteministeriet til de ramte hybrid-firmabilister

I december 2020 besluttede Skatteministeriet at grundet plug-in-hybrider ikke var så grønne som oprindelig troet og at de derfor skulle beskattes mere fra januar 2023. Det betød at ekstra 30.000 kr. skulle lægges oven i ”den skattepligtige værdi og ikke selve nyvognsværdien”.

Efter pres fra Business Danmark og andre bil-interessenter, meldte Skatteministeriet ud i sidste uge at de har reguleret genberegningsmodellen og løsner beskatningsgrebet en lille smule. Det betyder for plug-in-hybrid firmabilisterne, at de i stedet for at skulle betale en ekstraregning på ca. 1.400 kr. hver måned, kan slippe med ca. 300 kr, skriver finans.dk.

Gennemskuelighed burde være nøgleordet

Der er et stort behov for at beskatningen for firmabilister skal gøres mere gennemskuelig, sådan at beskatningen følger listepriserne fremfor en vilkårlig genberegning påpeger Michael Krag-Svendsen, kommunikationschef i Business Danmark.

- Det er desuden kritisk, at den nye beskatning af plug-in-hybrider også omfatter dem, der allerede har en plug-in-hybrid. Rabatten er selvføglelig bedre end ingenting, men 300 kr. hver måned er stadig mange penge.

Den holdning deles af Christian Brandt, direktør i Finans & Leasing, og en lang række formabilister, som har ytrer sig på LinkedIn.

Bag aftalegrundlaget står regeringen med sine støtte partier De Radikale, SF og EL. Aftalen træder i kraft 1. januar 2023 og løber frem til og med 2026. Der er desuden enighed om at følge op i første kvartal 2023, på aftalen om grøn omstilling af vejtransport.

Kilde: Skatteministeriet

Få nyheder og trends inden for salg og marketing direkte i din mailbox.