• Iværksætter
  • Arbejdsglæde

Nu lever viljestærke Jakob af sin passion

Jakob Sloth Linneberg lever i dag af at producere podcasts
  • 07.10.2024
  • Nikolaj Henum

Del artikel

Troen på sig selv og sin idé er afgørende for at lykkes som solo-selvstændig. Efter fem år kan Jakob Sloth Linneberg kalde sig fuldtids podcastproducent

Jakob Sloth Linneberg er født og opvokset i Nordjylland og har i størstedelen af sin karriere været beskæftiget i detailsektoren. Men mens han var ansat i Salling Group, spirede et lille iværksætterfrø i maven på ham – i dag driver han virksomheden Ugli Fruit Production, som hjælper andre virksomheder med at komme i gang med podcastmediet.

Efter fem lange og udfordrende år har 35-årige Jakob, far til to drenge på otte og ti år, endelig oplevet medvind på iværksætterrejsen. Nu kan han bruge al sin passion på at producere podcasts og er ovenikøbet blevet nomineret til "Entrepreneur Of The Year 2024 i kategorien Startup/Scaleup" af revisionsselskabet EY.

Jakob, der altid har haft en dyb passion for podcasts, tog det modige spring og besluttede sig for at blive selvstændig lige op til pandemiens udbrud i 2020. Det, der i første omgang begyndte som en hobbyvirksomhed ved siden af hans daglige arbejde, udviklede sig hurtigt til et fuldtidsprojekt, da han fulgte sin passion med dedikation og et stærkt drive.

Timingen kunne næsten ikke have været værre, da coronakrisen medførte nedlukninger og økonomisk usikkerhed. Mange virksomheder kæmpede for at overleve, og det samme gjorde Jakob – for virksomhederne stod ikke ligefrem i kø for at producere podcasts med autodidakte Jakob.

Lysten skal drive værket

Men hvor mange andre måske ville have opgivet, fandt han styrke i sin vilje til at lykkes. Gennem hårdt arbejde, vedholdenhed og et deltidsjob som lageropfylder, for at kunne betale sine regninger, overlevede han de første år som selvstændig, hvor mange ellers kaster håndklædet i ringen.

I dag er Jakob i stand til at leve af sin passion og drive sin virksomhed som selvstændig. Selvom der stadig opstår udfordringer, der kræver tilpasning og innovation, har han bevist, at han kan overvinde selv de mest vanskelige tider. Hans rejse er ikke kun en historie om succes som iværksætter, men også en påmindelse om, at det at følge sin passion og arbejde hårdt for sine drømme kan føre til resultater, selv når oddsene er imod én.

"Jeg har i det meste af mit arbejdsliv været beskæftiget i detailbranchen og var, inden jeg etablerede mig som selvstændig, bestyrer af to restauranter i Aalborg. Det var en spændende tid, men min passion for podcastmediet, som var nyt for mange for cirka fem år siden, kunne jeg bare ikke undertrykke," fortæller Jakob.

Og han uddyber, hvordan han fik sin inspiration og tro på, at det skulle lykkes.

"For fem år siden var mediet allerede meget udbredt i USA, og min klare fornemmelse var, at det var et spørgsmål om tid, før danske virksomheder fik øjnene op for mediet. Det gik så væsentligt langsommere end forventet, og vi er der heller ikke helt endnu, og dette krydret med en udfordrende covid-tid gjorde det ikke nemmere at starte op i et forholdsvis ukendt marked. I det første år omsatte jeg for 20.000 kr., og det er ikke meget – når man står overfor at skulle betale sine faste regninger. Det resulterede så også i, at jeg skulle tære på opsparingen samt supplere min indtægt med et deltidsjob – det var naturligvis hårdt, men også lærerigt," fortæller han.

Webinar: Økonomi for solo-selvstændige

Erkend du ikke kan klare alt selv

Gennem de seneste år har Jakob erkendt, at der er meget, man skal jonglere med som selvstændig, og man må erkende, at man ikke kan alt.

"Som selvstændig er der meget, man lige skal have tjek på. Du skal både være bogholder, indkøber, ansvarlig for kontraktindgåelse, sælger, for bare at nævne nogle af kasketterne. Og her handler det om at kende sine begrænsninger – men når det så er sagt, så handler det i den grad om at være struktureret i forhold til sin dagligdag," forklarer han og giver en række eksempler.

"Jeg er ikke den bedste bogholder, men jeg foretrækker at kontere mine egne bilag, for så føler jeg, at jeg har styr på økonomien. Ligeledes er jeg måske heller ikke den bedste sælger – men jeg har lavet et system, der gør, at jeg kontinuerligt lægger opslag op på LinkedIn, og den model virker for mig. Jeg tror, det i høj grad handler om, at man skal erkende, der er noget, man er bedre til end noget andet, og så finde sin egen vej i det at være selvstændig," råder han.

Stream Iværksætterkursus med Emil Thorup - login med MitID

Jakob

Stortrives

Selv om Jakob nu har etableret sig som selvstændig og også har oparbejdet en række gode faste kunder og trives i sit virke lige nu, så er han også bevidst om, at man aldrig kan sige aldrig.

”Det kører fint for mig lige nu, og jeg trives rigtig godt med at være selvstændig, og så er det også en tilfredsstillelse at være noget hertil – lige nu ville jeg ikke bytte for noget andet, men når det er sagt, ved man jo aldrig. hvad fremtiden bringer, men så længe produktion af podcasts er i en rivende udvikling har jeg svært ved at ønske mig en anderledes tilværelse,” fastslår han.

Jacob Sloth Linneberg stiftede Ugli Fruit Production i 2020. Virksomheden producerer podcast for en række virksomheder, blandt andre podcasten ”Business Lounge” for Business Danmark, samt tilhørende content til alle digitale kanaler i form af short-form videoer, blogopslag, nyhedsbreve og videoepisoder til YouTube.

Dine services som selvstændig

Få nyheder og trends inden for salg og marketing direkte i din mailbox.