• A-kasse
  • Dagpenge

Ledige får ret til online-samtaler

Efter nytår kan nyledige selv vælge, om de vil møde fysisk op eller snakke med deres a-kasse digitalt
  • 24.06.2022
  • Michael Krag-Svendsen

Del artikel

Efter nytår kan nyledige selv vælge, om de vil møde fysisk op eller snakke med deres a-kasse digitalt

Hjemmearbejde og digitale møder har for mange lønmodtagere og ledige været standarden under store dele af de seneste to års coronapandemi.

Men med en ny politisk aftale står det nu klart, at ledige fra årsskiftet 2023 selv får lov til at vælge, om samtalerne med jobcentret eller a-kassen skal ske online eller ved fysisk fremmøde de første tre måneder af ledighedsperioden, hvor langt de fleste finder job.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at lande en aftale, som nytænker beskæftigelsesindsatsen og forhåbentlig får flere hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Vi har givet a-kasserne ansvaret for de forsikrede ledige i de første tre måneder. Vi har samtidig fjernet en række proceskrav og givet bedre mulighed for at bruge digitale samtaler, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

For at spare penge i kommunerne er det også aftalt, at nyledige i fremtiden ikke skal rende spidsrod mellem jobcentret og a-kassen.

Fra årsskiftet 2024 skal ledige de første tre måneder nemlig udelukkende snakke med deres a-kasse - og ikke som i dag, hvor de også skal til samtaler i de kommunale jobcentre. En effektivisering, der skal finansiere Arne-pensionen, fortæller beskæftigelsesministeren

- Jeg vil også rose aftalepartierne for at tage ansvar og være med til at finde de manglende midler til finansieringen af retten til tidlig pension. Det er ikke nogen nem opgave at skulle finde så mange penge, men det er i mine øjne en god og balanceret løsning, vi er kommet frem til.

Få nyheder og trends inden for salg og marketing direkte i din mailbox.