• Salg
  • Markedsføring

Det trigger B2B-indkøbere

Se hvad 1.600 indkøbere i 16 lande siger
  • 02.05.2024
  • Michael Krag-Svendsen

Del artikel

Hvor vigtigt er virksomheders omdømme for at blive valgt som leverandør, og hvordan driver du bedst købsprocessen fremad? Find svarene her

Salg og marketing er på en fælles mission for at få B2B-indkøbere i hele verden til at trykke på købsknappen.

Det viser TACK International´s nye globale undersøgelse af indkøberes syn på salg og sælgere.

For på trods af navnet er rapporten også interessant læsning for dig i marketing. Den dokumenterer nemlig betydningen af et velfungerende website - indkøbere foretrækker nemlig at researche produkter og services bag skærmen.

Især yngre købere har tendens til at undgå personlige møder og foretrækker at researche via virksomhedens website, sociale medier og video, skriver TACK International.

Og har du først vækket interessen, er e-mail-marketing den mest yndede kanal til at udforske produkter og services yderligere.

Det betyder langt fra, at salgsstyrken er ligegyldig. Tværtimod. Men de kommer ofte i anden eller tredje bølge, hvor de mest påskønnede kvaliteter er evnen til at skabe relationer samt lytte til og forstå kundens behov. Her er de tre vigtigste dyder: Ærlighed, kommunikationsevner og en rådgivende tilgang.

I TACK International hæfter adm. dir. Jens Dalgaard sig ved, at over halvdelen af køberne fortsat foretrækker møder face to face frem for virtuelle interaktioner.

"Det understreger den vedvarende værdi af personlige forbindelser og behovet for at balancere digitale strategier med traditionelle tilgange," skriver han.

Og hvilke dyder og kompetencer skal I så slå på for at komme på indkøberens shortlist? Top tre er præget af de hårde parametre som brancheerfaring, virksomhedens ekspertise samt virksomhedens brand og omdømme. Pris og kvalitet kommer helt ned på en syvende-ottende plads, mens sidstepladsen på indkøbernes tjekliste er ESG-parametre som diversitet, lighed og inklusion.

Læs mere i undersøgelsen, der dækker 1.600 respondenter i 16 lande.

Få nyheder og trends inden for salg og marketing direkte i din mailbox.