Generelle spørgsmål og svar  

Vi er din karrierepartner fra studiestart og igennem dit liv på arbejdsmarkedet. Vi klæder dig på til din kommende karriere, og det starter med de aktiviteter du engagerer dig i allerede nu under dit studie.

Vi har en påstand: Hvis du følger vores Karrierehåndbog, står du meget stærkere, når du skal have det første store job – og så har du det meget sjovere hele vejen igennem.

Karrierehåndbogen omhandler følgende områder:

  • Hjælp til at starte dit netværk op
  • Forstå værdien af dine fag og egne styrker/svagheder med vores kompetenceværktøjer
  • Gennemfør vores udfordringer og end ud med ét stort Master CV og tips til at søge de rigtige steder
  • Land praktikpladsen eller jobbet til samtalen med mindsetting øvelser og forberedende spørgsmål

Som gratis studiemedlem kan du altid sende dit CV/ansøgning ind til os og få feedback tilbage fra eksperter, der har gennemgået tusindevis før dit. Du kan til hver en tid booke en personlig sparring med vores dygtige karrierecoaches for at forbedre dig maksimalt, før du søger studiejob eller praktik. Ydermere er du fuldt dækket juridisk, dvs. hjælp til løn, kontraktforhandling eller hvis du kommer i strid med din chef.

Så hvorfor være medlem under studiet? Hvis du er interesseret i at starte din karriere allerede nu og blive skarp på egne styrker og udviklingsområder, alt sammen for 0 kr. om måneden, så bliv en del af vores fagforening bestående af ligesindede business studenter – studenter som om få år er fremtidens arbejdskraft sammen med dig.

Generelle spørgsmål og svar

I a-kassen opbygger du retten til at få dagpenge, når du er færdig med studiet – en ret som normalt kræver, at man betaler og arbejder fuldtid et helt år. Det kan være rart, da der nemt kan gå en måned eller to, for selv de bedste, før de finder det første job.

Dagpengesatsen er pt. 14.106 kr. om måneden, og har du forsørgerpligt er den 16.177 kr. om måneden (før skat – 2023 satser), og hvis du melder dig ind med mindst et år tilbage før du er færdig med din uddannelse, kan du få dagpenge fra dagen efter du er har afsluttet din sidste eksamen.

Hvis du melder dig ind med under et år tilbage (senest 14 dage efter sidste eksamen), så mister du retten til første måneds dagpenge – altså 14.106 kr. potentielt ud af vinduet.

OBS! Hvis du afslutter en top-up uddannelse, er du tidligst berigtiget til dagpenge, når der er gået 18 måneder fra den dag du startede din top-up. Medmindre du har en gammel dagpengeret, som ikke er udløbet. Det er muligt at undgå denne karensperiode ved at slå din top-up sammen med en tidligere uddannelse. Her gælder dog særlige regler, så kontakt os for at høre nærmere.

Som studerende er det helt gratis

Når du er færdiguddannet er det halv pris på fagforeningen de første 6 måneder, mens a-kassen er fuld pris - her kan du få dagpenge med det samme, hvis du ikke får et job når du er færdiguddannet

  • Fagforeningen koster 167 kr. om måneden
  • A-kassen koster 506 kr. om måneden

Det er lovligt at være medlem af flere fagforeninger. Du skal dog overveje hvem du gerne vil have i den anden ende af røret, når du rent faktisk har brug for hjælpen.

Du må kun være medlem af én a-kasse. Til gengæld er det super nemt at overflytte dit medlemskab til os. Du skal bare fortælle os, hvem du er hos nu, og så overflytter vi al din anciennitet, uden at du skal løfte en finger.

Ved at have a-kasse og fagforening i samme hus kan du sørge for, at de folk du snakker med kender din situation, og ved hvor langt du er, når du går fra studerende (fagforening), til nyuddannet på dagpenge (a-kasse), til første store job og kontrakthjælp (fagforening).

Så skal den køres færdig det pågældende sted. Du kan dog stadig godt melde dig ind, vi kan bare ikke køre den konkrete sag for dig.

Derudover så gælder også, at når først skaden er sket, så kan vi ikke hjælpe bagudrettet, da du ikke var medlem fra start. Du kan heldigvis blive gratis studiemedlem nu og stadig have adgang til alle vores jurister på lige fod med betalende medlemmer.

Nej – dagpenge er statsligt reguleret – vi administrerer det kun på deres vegne, så dagpenge er de samme uanset hvor du er medlem.

Du kan dog tegne en attraktiv lønsikring igennem os, og dække dig selv op til 50.000 kr./måned så du ikke behøver forlade hus og hjem hvis jobbet ryger. Læs mere her.

Du kan udmelde dig her.
Husk at du i henhold til Business Danmarks vedtægter kan udmeldes af a-kassen løbende måned + en måned
Ved udmeldelse af a-kassen mister du din optjente anciennitet og evt. dagpengeret, som betyder, at du skal starte forfra i optjening af dagpengeretten. Flytter du til en anden a-kasse, er det vigtigt at få din anciennitet.
Ved udmeldelse af fagforeningen, mister du dine fordele, herunder din juridiske dækning og andre fordele.

Udvikling & Karriere er en afdeling i Business Danmark, der arbejder 100% med studerende og dimittender indenfor salg og marketing.

Vi vil meget gerne hjælpe, så send en mail til karriere@businessdanmark.dk eller ring til os på 3374 0205 – man til tors 8.30 -16.00, fre 8.30-15.00