For dig som studerer  

Her på siden finder du information, inspiration og værktøjer til karrieren, så det hele går så nemt som muligt

Karriereprogrammet

Download det samlede karriereprogram og få inspiration til at få en praktikplads, at gå fra praktik til fastansættelse, hvordan du bliver klar til arbejdsmarkedet, hjælp fra jurister og løntjek samt en guide til de første 100 dage i det nye job

Karrierehåndbogen

Hvis du følger vores karrierehåndbog, så står du meget stærkere, når du skal have det første store job. Få hjælp til at starte et netværk op, forståværdien af dine fag og egne styrker/svagheder med vores kompetenceværktøjer, få styr på dit master CV og land praktikpladsen eller jobbet til samtalen med mindsetting øvelser og forberedende spørgsmål.

Juridisk dækning

Vidste du, at du kan være beskyttet af funktionærloven blot ved at opfylde en mindre række betingelser i dit studiejob? Vi ved af erfaring, hvor vigtigt det er, at man er sikret at blive behandlet ordenligt, hvis der skulle opstå problemer på studiejobbet eller praktikpladsen.

Hjælp i a-kassen

A-kassen er din forsikring ved arbejdsløshed. Som dimittend får du dagpenge, mens du leder efter dit første job.

Læs også vores FAQ for studerende

For at være gratis studiemedlem skal du opfylde følgende krav:

Være under 30 år gammel
Indbetaler du dog til efterløn og har en dagpengeret fra før du startede studiet, så kan vi godt kontingentfritage dig. Vi vil derudover også gerne optage dig gratis i vores fagforening, da den ikke er statsligt reguleret. Ring til os, da det måske godt kan betale sig for dig at betale for a-kassen under studiet afhængigt af din situation.

Gå på en statsgodkendt uddannelse
Uddannelsen skal have en længde af minimum 18 måneder og du skal modtage løn eller SU. Hvis du går på en praktisk uddannelse (elev/lærling) må du ikke tjene mere end din overenskomstbestemte elevløn, dvs. du må ikke have noget bijob. Hvis du går på en teoretisk uddannelse må din indtægt fra SU og fritidsarbejde højest udgøre max dagpengesats.

Ikke modtage anden offentlig forsørgelse
Pension, revalidering, kontanthjælp mv. SU og boligstøtte er okay.

Hvis du tjener mere end 285.669 kr. om året, så skal du betale for hele det år du var kontingentfritaget. Sørg derfor for at holde dig inden for grænserne eller bliv betalende medlem.

Som praktikant er du som regel stadig under uddannelse og står derfor ikke til rådighed for arbejdsmarkedet - derfor kan du ikke modtage dagpenge.

For at modtage dagpenge skal du have bestået din uddannelse og stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Du kan ikke blive optaget i a-kassen på baggrund af 1. del af din HG, da det ikke giver kompetencer direkte til et job. Ligeledes giver almen uddannelse ligesom fx gymnasiet heller ikke ret til gratis a-kasse.

Men på 2. del af HG hvor du er ude i virksomheder, er der en mulighed for gratis a-kasse og dimittendret. Du skal dog overholde de normale gældende krav. Grundforløb 1 tæller ikke med her.

Som elev kan du godt blive gratis medlem, hvis du ellers overholder de normalt gældende krav.

For at blive dette, skal du sende din kontrakt til karriere@businessdanmark.dk, hvor du forklarer at du ønsker gratis medlemskab under dit studie, samt sende dit telefonnummer, så tjekker vi din kontrakt og vender tilbage hurtigst muligt.

Kravene er:
- Under 30 år gammel
- Gå på statsgodkendt elevplads (kontrakten skal godkendes af os).
- Ikke have et arbejde/indkomst ved siden af elevpladsen.

Når man er statsgodkendt elev, så modtager man en løn der er overenskomstbaseret. Denne elevløn kan sagtens overskride 280.212 kr. om året (dagpengesatsen 2023) uden problemer - du må bare ikke have et andet arbejde ved siden af.

Det har som regel ikke nogen betydning for dit medlemskab i Business Danmark. Du skal selvfølgelig leve op til de generelle krav for gratis medlemskab under studiet.

Havde du bopæl i Danmark da din uddannelse startede, så behøver du ikke at bo i Danmark under uddannelsen.

Men, hvis du vil have dagpengeret efter studiet, er det vigtigt at du er tilbage og har bopæl i Danmark senest 14 dage efter din sidste eksamen.

Karrierestart er en afdeling i Business Danmark, der arbejder 100% med studerende og dimittender indenfor salg og marketing.

Vi vil meget gerne hjælpe, så send en mail til karriere@businessdanmark.dk eller ring til os på 3374 0205 – Man til tors 8.30 -16.00, fre 8.30 -15.00