Seniorklub Vestsjælland / Storstrøm  

Formand Annelise Jørgensen

Tlf. 2096 6530/ annelisej@outlook.dk

Seniorklub Vestsjælland/Storstrøm har oprettet en mailadresse: vestsj.storstr.seniorklub@gmail.com. Er du interesseret i at få tilsendt en reminder om arrangementer, eller har gode idéer til arrangementer, så send os dit navn og din mailadresse på ovennævnte mail.

Der bliver ikke sendt programmer og lignende, kun korte informationsmails. Vi håber med dette tiltag, at imødekomme nogle af de ønsker, der har været fremsat af medlemmerne.

Hjælp din forening med et nyt medlem

Den nye datalov forhindrer os i at få besked fra hovedfor­eningen om evt. kommende pensionister. Derfor beder vi dig om at finde et nyt medlemmer for et par flasker vin som ga­ve.

Alle tilmeldinger er bindende

Alle tilmeldinger er bindende og kan ske forud via MobilePay nr. 383235 (BD Seniorklub Vestsj. /Storstrøm) – / på bankkonto 1551 – 16972797 – eller du kan kontakte næstformand Robert H. Andersen for anden aftale. Drikkevarer er for egen regning. Drikkevarer er for egen regning.

Oplev Saltofts forunderlige verden

Onsdag den 21. august 2024 kl. 10.30 mødes vi i Kunstnergaarden, Kunstnergaardsvej 1, 4293 Dianalund

I Kunsternergaardens længer på 800 m2 udstilles Multikunsteren Lars Saltoft Larsens (1916-1999) livs værker. Lars Saltoft Larsen var en ildsjæl, et energibundt og frem for alt en multikunstner. Han havde ingen interesse i at sælge sine værker, derfor er det næsten en komplet samling af hans livsværk, der i dag kan opleves på Kunstnergaarden. Fantasi, realisme, alvor og humor præger hans værker, ligesom flere arbejder i samlingen forholder sig til samtidens debat. Han var på naturens og den lille mands side. Alle værker er skabt af genbrug eller fund i naturen. Efter rundvisningen af Rune Glyholdt, spiser vi vores frokost (sandwich) samt kaffe og kage i haven, hvis vejret tillader, eller i kulturhuset. Herefter er det muligt på egen hånd at opleve udstillingen af Knud Milo, Ane Løvetoft og Tina Lund Christiansen.

Prisen er: 150 kr. for medlemmer og 175 kr. for gæster

Tilmelding: senest den 12. August

Gjorslev Gods, rundvisning og foredrag

Torsdag den 12. september 2024 kl. 10.00 mødes vi ved Gjorslev Gods, Gjorslevvej 20, Holtug, 4660 Store Heddinge

Gjorslev Slot/Gods er et smukt gammelt bygningsværk fra 1396 fyldt med historie. Vi får en rundvisning på slottet, der har flere fantastiske bygningstekniske udsmykninger og et foredrag om modstandskampen med deltagelse af nogle af de ledende medarbejdere og med udgangspunkt i de gamle bygninger.

Modstandsbevægelsen / I perioden 1943-1945 blev Gjorslev et omdrejningspunkt for modstandskampen på Stevns. Ja, faktisk blev gruppen Distrikt Gjorslev styret fra godskontoret af skovrider Børge Petersen, med skjult opbakning fra godsejer Edward Tesdorpf.

Vigtig info

Det skal understreges, at turen rundt på godset kan være anstrengende pga. de mange trapper. Derfor kan man vælge kun at deltage i frokosten kl. 13.00 på Traktørstedet Højeruplund, Højerup Bygade 39, 4660 Store Heddinge, hvor en lækker buffet venter og vi afslutter med kaffe. Her kan man så få glæde af den sociale sammenkomst og udsigten ud over Øresund ved Højerup Gamle Kirke.

Prisen for medlemmer: 285 kr. for både rundvisning og buffet. Ønsker du kun buffet er prisen 175 kr.

Prisen for gæster: 368 kr. for både rundvisning og buffet. Ønsker du kun buffet er prisen 250 kr.

Tilmelding: senest den 1. September

Kongebryg

Tirsdag den 29. oktober 2024 kl. 11.00 mødes vi hos Kongebryg, Kasernevej 21, 4700 Næstved

Bryggeriet ligger midt i Næstveds gamle Gardehusar kaserne, hvor det blev grundlagt september 2013. Kongebryg udvidede i 2015 med eget Brewpub på bryggeriet. Brewpubben danner rammen om deres succesfulde fredagsbar, Live-lørdage og private arrangementer, møder samt firmaarrangementer. Gennem de sidste 8 år, hvor Kongebryg ApS har eksisteret, har det satset på at producere håndbrygget øl af så høj kvalitet, så det kan konkurrere med alle andre bryggerier i Danmark. I Kongebryg Gårdbutik kan man finde samtlige varianter af deres "kongeværdige" bryg.

Vi får nogle smagsprøver af de forskellige øl. Frokosten består af 2 stk. højtbelagt smørrebrød samt 1/2 liter af deres øl, efter eget valg. Vi slutter af med kaffe.

Prisen er: 200 kr. for medlemmer og 275 kr. for gæster.

Tilmelding: senest den 22. Oktober

Julefrokost

Onsdag den 11. december. kl. 12.30 på De Hvide Svaner, Karrebækvej 741, 4736 Karrebæksminde.

Vi mødes igen til årets julefrokost, hvor vi nyder et godt måltid mad og får sagt skål over et godt overstået foreningsår, fyldt med mange forskellige fælles oplevelser. Traditionen tro afholder vi efterfølgende bankospil, hvor foreningen sørger for de gevinster, der er med til at gøre spillet attraktivt og sjovt. Har du mulighed for at finde donorer til eventuelle gevinster, modtages de med kyshånd.

Prisen er: Kr. 250,- for medlemmer

Tilmelding: Senest mandag den 4. December