• Job
  • Ledig

Laveste ledighed i årevis – men mange er nervøse

Hver fjerde marketeer frygter at miste jobbet
  • 22.04.2025
  • Michael Krag-Svendsen

Del artikel

Marts måned sluttede med laveste forårsledighed i flere år. Kun 4,24 pct. Det burde være godt nyt for dig, der arbejder med salg og marketing. Se, hvor længe får du løn, hvis du bliver sagt op

Trods de gode takter tør virksomhederne ikke fejre noget endnu. For med Trumps seneste toldtrusler er usikkerheden tilbage.

I starten af april skruede han op for toldsatserne mod flere lande – en beslutning, som ifølge Dansk Industri kan koste op mod 16.000 danske job. Efter pres fra aktiemarkederne satte han dele af tolden på pause – men Kina er stadig ramt.

Og det er nok til, at mange virksomheder trykker på bremsen.

“Trumps uforudsigelighed får virksomhederne til at vente og se. Man ved aldrig, om han vender på en tallerken under forhandlingerne,” siger Martin Kildgaard Nielsen, CEO i Business Danmark.

Mange frygter at miste jobbet

En ny Business Danmark undersøgelse blandt 468 marketingansatte viser, at 24 pct. frygter at miste deres job på grund af den økonomiske usikkerhed.

Og det handler ikke kun om Trump.

AI-værktøjer ændrer måden, vi arbejder på – og det skaber uro.

“Marketing er frontlinje i digitaliseringen. Det er her, AI for alvor presser sig på. Og det mærkes,” siger Martin Kildgaard Nielsen.

Selvom ledigheden generelt er lav, er marketing stadig hårdere ramt. Branchen har lige nu en ledighed, der ligger en halv gange over det generelle landsgennemsnit.

Læs også: Lille hack til ekstra jobtryghed

Færre headhuntes – flere bliver hængende

Det er ikke kun frygten for fyringer, der fylder. Flere holder fast i deres nuværende job – og færre bliver kontaktet af headhuntere.

Andelen af marketingfolk, der har fået et jobtilbud det seneste år, er faldet fra 56 til 47 pct.

“Det er ikke nødvendigvis slut med ansættelser. Men vi ser flere midlertidige stillinger og flere freelancere. Det kræver, at man er klar til at bevæge sig hurtigt – og har styr på sine kompetencer, især inden for AI,” siger Martin Kildgaard Nielsen.

Ekstra sikkerhed med en lønsikring

Så længe får du løn, hvis du bliver sagt op

Din anciennitet ved fratræden inklusive opsigelsesperiodenDit varselArbejdsgivers varsel
0-3 måned (med prøvetid)1-14 dage14 dage
0-6 måned (uden prøvetid)1 måned1 måned
½-3 år1 måned3 måneder
3-6 år1 måned4 måneder
6-9 år1 måned5 måneder
Over 9 år1 måned6 måneder

Hvis du bliver opsagt efter 12 års ansættelse, har du ret til én måneds ekstra løn. Efter 17 år får du tre. Det gælder oveni dit almindelige opsigelsesvarsel.

De fleste bliver i dag ansat med tre måneders prøvetid. I den periode kan du blive opsagt med 14 dages varsel – men kun hvis opsigelsen er afsluttet inden prøvetiden udløber.

Få nyheder og trends inden for salg og marketing direkte i din mailbox.