Bliv EU-certificeret på 5 kompetenceniveauer i salg  

Ny EU-certificering giver dig bevis på dine salgskompetencer og løfter dig til næste niveau.
eu certificering i salg
eu certificering

Tiden er inde til at investere i din karriere og tage det næste skridt mod fortsat succes

Få fag pynter sig med flotte titler som salg. 337 forskellige titlen blev anvendt i vores medlemsundersøgelse i 2023. Men bag de mange ubeskyttede titler gemmer der sig medarbejdere med vidt forskellige erfaringer og uddannelsesbaggrunde.

Salgsfaget har derfor brug for transparens, når det gælder kompetencer. På den måde kan virksomheder, medarbejdere og jobsøgere nemmere finde det rette match af praktisk erfaring og teoretisk ballast – og lægge en videreuddannelsesplan.

Derfor har vi gjort det nemt og hurtigt for dig og din salgsstyrke at blive EU-certificeret på fagets 5 vigtigste niveauer og få bevis på dine kompetencer.

Processen består af en gratis salgskompetencetest og vurdering af din praktiske erhvervserfaring, som afdækker, hvilket niveau du bør tage certificeringseksamen på.

Certificeringen er udviklet med støtte fra EU i samarbejde de øvrige nordiske fagforeninger for salg og landenes videregående uddannelsesinstitutioner.

certificering

Sådan kommer du i gang

Find dit niveau med salgskompetencetesten – det er gratis og tager cirka 10 minutter. Bagefter laver vi en realkompetencevurdering ud fra testsvar, cv og erfaring. Til sidst kan du tilmelde dig en 45 minutters multiple choice eksamen mod et mindre beløb (som medlem får du det til halv pris). Eksamen for salgsdirektører er lidt længere og koster derfor lidt mere. Herefter får du dit EU-certifikat.

Du kan opnå certifikat på 5 niveauer

Afhængig af din praktiske erhvervserfaring og teoretiske viden kan du med salgskompetencetesten indkredse, hvilken af de 5 kompetenceniveauer du kan certificeres i - det er salgsdirektør, salgschef, key account manager, account manager og salgskonsulent.

certificering

Skal du opgradere dine salgskompetencer før certificering?

Hvis du skal opgradere dine kompetencer inden certificering, så har vi samlet en række videoer, der giver dig vigtig viden om salg og salgsledelse.

Halv pris for medlemmer

Alle kan tage salgskompetencetesten og blive realkompetencevurderet gratis for at klarlægge, hvilket niveau du bør certificeres på.

Selve certificeringseksamen fra salgskonsulent til niveauet som salgschef koster 475 kr. inklusive moms for medlemmer af fagforeningen Business Danmark og 950 kr. for ikke-medlemmer. Eksamen varetages af den videregående uddannelsesinstitution IBA Kolding.

Certificeringen som salgsdirektør er en udvidet caseopgave, der koster 2.250/4.500 kr. for henholdsvis medlemmer og ikke-medlemmer.

Om certificeringen

Dette EU-støttede certificeringsprojekt er udviklet af Nordic Sales Forum - fagforeningerne Säljarnas (Sverige), Negotia (Norge), Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA (Finland) og Business Danmark – som har certificeringskompetencen og repræsenterer over 73.000 sælgere i Norden. Det er sket i tæt samarbejde med videregående uddannelsesinstitutioner i de fire lande.

Først testes kandidatens faglig viden via salgskompetencetesten. Herefter laves en realkompetencevurdering ud fra testen og erhvervserfaring – i Danmark står Business Danmark og Erhvervsakademiet IBA Kolding for dette. Herefter vurderes det, om kandidaten kan gå direkte til en online certificeringsprøve på et erhvervsakademi, eller om der anbefales yderligere uddannelse.

Læs mere på Nordic Sales Forum